Adema, Mw. M.

Accommodatie

Onbekend

Arjan “Shorty” Schortinghuis pijnigt schoonfamilie

Na een wat moeizame start, werd het in het tweede bedrijf van de wedstrijd VVV – Bareveld uiteindelijk een soevereine overwinning voor de heertjes in het geelzwart. Met de nietsverhullende cijfers 4-0 op het scorebord vond de vrouwelijke scheidsrechter het deze middag na 90 minuten welletjes. Dit laatste ging overigens gepaard met een fluitsignaal, daar waar ze gedurende de wedstrijd regelmatig liet zien ook niet zonder een groot scala aan woordgrappen te zitten, maar dit geheel terzijde. Zoals gezegd zou het goede spel van VVV van vorige week in Steenwijksmoer vandaag zijn vervolg vinden in Veelerveen. Of dit alles deze keer te danken was aan het feit dat Arjan Schortinghuis al een week lang spartaans richting de ontmoeting met Bareveld had geleefd of dat Paultje Pils op zijn geheel eigen slinkse wijze de nacht ervoor toenadering had gezocht tot de lokale gemeenteraad, het is mij onduidelijk. Gegeven is in elk geval dat er evenals de week ervoor tegen Protos weinig tot niets werd weggeven. Het begin was echter wat stroef deze middag. De bezoekers probeerden het spel van VVV te ontregelen door druk op de bal uit te oefenen en te zorgen dat de thuisploeg niet aan voetballen toe zou komen. Daarnaast werd er op de momenten dat VVV wel de ruimte had in balbezit soms slordig omgesprongen met de bal. De beide ploegen hielden elkaar zodoende aardig in balans, waarbij het zeker 15 minuten duurde voordat de eerste echte grote kans van de wedstrijd zich voordeed. Het was Merijn te Velde die werd weggestuurd over de flank en op afgemeten wijze onze eigen “Gunner” Tommy de Looze bediende. Helaas voor de geelhemden wist hij deze kans niet doeltreffend af te ronden. Het zou echter een kwestie van tijd zijn alvorens de all-time topscorer alsnog raak zou schieten. Exact op het moment dat VVV een wat sterkere periode tegemoet ging in de eerste helft, kreeg het ook het geluk aan zijn zijde. Een slim genomen vrije trap door Paul van der Linden stuurde Merijn te Velde richting het doel van Bareveld. Op zijn beurt wist Merijn het overzicht te bewaren en de vrijgelopen Tommy te bedienen. Nadat de bal in eerste instantie nog afketste op een verdediger, viel de bal in de rebound wederom precies voor de voeten van Tommy die alsnog overtuigend de bal binnenwerkte. De daarop volgende minuten tot aan de rust voltrokken zich middels een aantal schietkansen over en weer. Meest kansrijk om de marge in Veelerveens voordeel te verdubbelen was Merijn te Velde die alleen richting de doelman van Bareveld werd gestuurd. Helaas leverde dit voor de thuisploeg niet het gewenste resultaat op en werd er gerust met een 1-0 voorsprong in het voordeel van VVV. De afsluitende 45 minuten van de wedstrijd tegen Bareveld deze middag vertoonden een opmerkelijke vergelijkenis met die van een week eerder tegen Protos, waarbij het hoogtepunt op een onwerkelijke manier wederom door de heer Derk-Jan Nieboer werd verzorgd. Na een kleine 10 minuten voetbal in de tweede helft kreeg VVV een vrije trap op de rand van de 16 meter. Doordat de bal een lichte afwijking links vanaf de as van het veld kende, waren er helaas nog maar een aantal kandidaten over om deze bal te gaan nemen. Met een gerust hart denk ik dat ik voor zeker 92,3% van de supporters spreek wanneer ik zeg dat kandidaat “Nieboer” toch echt niet in staat werd geacht om eenzelfde huzarenstukje af te leveren als de week ervoor. Niets bleek echter minder waar toen een fractie later de bal werd afgeleverd in de kruising van het doel. Maker van dit wonderschone doelpunt: niemand minder dan Derk-Jan Nieboer. Nogmaals hulde voor dit hoogst onwerkelijk scenario Nieboer! Het bleek uiteindelijk de opmaat voor een ruime zege deze middag, met in het restant van de wedstrijd prima voetbal van de thuisploeg. Even voordat de zojuist beschreven climax van de middag plaatsvond, was het nog Merijn te Velde die een ideale mogelijkheid had laten liggen om VVV al snel in het tweede bedrijf naar een comfortabele 2-0 te helpen. Met een fraaie redding was het echter de doelman van Bareveld die de bezoekers op dat moment nog in leven hield. Nadat even later toch de 2-0 was gevallen was het Veelerveen dat met netjes voetbal op zoek ging naar de beslissing in de wedstrijd. Dit vonnis zou er na 65 minuten komen door wederom een beslissende actie van de ontketende Nieboer. Na een rush over de zijlijn van Nieboer was het Merijn die bediend werd vlak voor de doelman en dit keer wel gelukkig was in de afwerking. Wedstrijd op slot, Merijn zijn doelpuntje en een Shorty die een zucht van verlichting los liet daar hij nu weer met een goed gevoel op de bank kan zitten bij zijn schoonfamilie. Aangezien er ook verschil moet zijn tussen mensen die af en toe prachtig scoren en spelers die voornamelijk veel intikkers scoren, was het slotakkoord deze middag voor niemand minder dan Tommy de Gun. De prima ingevallen Joan Solano – naar eigen zeggen “Babelachtig” – ging goed door op de rechterkant van het veld en trok de bal laag voorlangs. Op zijn weg vond hij Tommy die daarmee alweer zijn 20ste doelpunt van dit seizoen liet aantekenen. Na afloop van de wedstrijd was het zodoende wederom tijd voor de gebruikelijke variant van Sierra “Sjerjan was weer doen” Madre. Wellicht iets om in deze zomer in de studio op te nemen. Alles bij elkaar een fijne overwinning met bij vlagen leuk voetbal. Ook mogen er wat credits richting het verdedigende blok vloeien aangezien er weer bijzonder weinig werd weggegeven deze middag en wederom “de 0” werd gehouden. Een zeer korte vooruitblik leert ons tot slot dat er niet alleen deze zondag al een belangrijke wedstrijd tegen DVC op het programma staat, maar al komende donderdag mag VVV weer de wei in tegen Gasselternijveen. Reeds vroeg een inhaalduel op het programma dus tegen een relatief onbekende tegenstander. Een meevaller bij deze doordeweekse avondwedstrijd is dan wel weer dat het alcoholpercentage - in tegenstelling tot de zondagmiddag - bij menigeen (hopelijk) zeer gering zal zijn…