Sponsors

De hoofdsponsor van onze club is:

Veelerveen verliest nipt van v.v. Groninger Boys

2 oktober 2023 10:15

In een zinderend duel dat met name in de slotfase nog spannend werd, trokken we tegen de v.v. Groninger Boys aan het kortste eind: 2-3.

We kwamen goed uit de startblokken, creëerden de nodige kansen, maar wisten de goed keepende doelman van Groninger Boys niet te passeren.
Andersom benutten de mannen uit de Stad de kansen wel. Uit een counter wisten ze na 14 minuten de score te openen: 0-1.
Op zoek naar de gelijkmaker combineerden we goed en wisten we vaak het zestienmetergebied te bereiken, maar trefzeker waren we niet. Na een goed ingeschoten vrije trap, die door de keeper werd gered, volgde in de slotfase van de eerste helft nog een corner voor ons. Het leverde echter niets op. We dachten dat dit de laatste minuten van de eerste helft waren, maar niets was minder waar.
Kort daarop maakten we een grote fout in de verdediging, waar de Groninger Boys dankbaar van profiteerden: 0-2.

In de tweede helft moesten we na een kwartier spelen een penalty incasseren. Met 0-3 op het scorebord leek de wedstrijd gespeeld, maar toen kwam de vechtlust naar boven. Dat resulteerde dan ook in een goal van Jeffry van de Veen: 1-3.
We roken kansen! Temeer, omdat ook de keeper van de tegenstander met rood het veld werd afgestuurd. We wisten dan ook vrij vlot daarna de aansluiting te vinden door een goal van Kevin Rosevink. En toen werd het nog echt spannend.
Een kopbal van Jesse Bergman werd door de vervangende keeper via de lat nog gered, En ook Jeffry van de Veen schoot nog nét naast! Helaas sleepten we geen punt uit het vuur, maar in de slotfase hadden we daar zeker nog recht op.

Groninger Boys ging de bus weer in naar de stad met drie punten en staan nu aan kop in de derde klasse B. Volgende week komt ASVB uit Blijham op bezoek. Hopelijk weten we dan de kansen af te maken.

De fotografen Jacob Musch en Reinier Edens maakten weer een fotoverslag van de wedstrijd.