Sponsors

De hoofdsponsor van onze club is:

Zwaarbevochten overwinning op Bareveld

27 maart 2023 14:45

Net als in november op eigen veld hadden de mannen van trainer Boelo Dekker het ook gistermiddag niet makkelijk. De thuiswedstrijd eindigde toen in 2-1, de uitwedstrijd kent een zelfde uitslag: 1-2.

Al in de tweede minuut van de wedstrijd stond keeper Stan van der Weide oog in oog met een aanvaller van Bareveld. Deze faalde, waardoor de stand 0-0 bleef. Dat zou het tot de rust nog zijn, want de vele kansen die we wel creëerden, werden niet afgemaakt. Een schot op doel van Yannick Kruizinga werd door de keeper gepakt, een vrije kans voor Jelle Oost op aangeven van zijn broer Sven werd net gemist en ook Jesse Bergman trof op aangeven van Kevin Rosevink de doelman.

Een foutje in de tweede helft van verdediger Alwin Prusen werd door Alex Gorissen van Bareveld meteen afgestraft. En zo keken we na enkele minuten spelen in de tweede helft tegen een achterstand aan. Kevin Rosevink kon kort daarop al de gelijkmaker maken, maar miste toen hij alleen voor de keeper stond.

Als Vester Spackman nog maar net in het veld staat voor de geblesseerde Jesse Bergman, is hij degene die de gelijkmaker maakt uit een rommelige situatie voor het doel. Ook de tweede goal was een rommelgoal: Jelle Oost was de doelpuntenmaker. En met deze stand op het scorebord leek het wat beter te gaan, maar in de slotfase werd het alsnog spannend.

Een memorabel moment een kwartier voor het einde: Jeffry van der Veen viel in na een langdurige afwezigheid door een vervelende blessure. Hij kon eindelijk weer een paar speelminuten pakken en dat deed hij niet onverdienstelijk.

Als scheidsrechter Patrick Hut affluit voor het einde van de wedstrijd, overheerst de opluchting bij ons. Bareveld was in de laatste minuten nog een aantal keren gevaarlijk voor het doel, maar Stan van der Weide stond goed zijn mannetje en ook Swen Wichertjes wist nog een bal van de lijn af te halen.

Met 35 punten uit 14 wedstrijden staan we fier bovenaan. Volgende week komen we niet in actie, op Tweede Paasdag staat het thuisduel tegen THOS op het programma. Zij verspeelden duren punten gisteren in Finsterwolde, waardoor onze koppositie verstevigde.