Poort, HT

Accommodatie

Onbekend

Soms smaakt het bier…… Dit is de eerste zin welke met enige regelmaat terug te lezen is op de site van Veelerveen. Bij de verslagen van het 2e elftal.

Welnu, ik denk dat beide partijen wel met deze stand konden leven, dus het bier zal om 16.15 uur, met de eindstand 2-2, wel lekker gesmaakt hebben.

1e helft.

De eerste helft probeerde Veelerveen te voetballen, het deed mij deugd om Arjan Schortinghuis weer in de basis te zien, dit betekende dat zijn schorsing er weer op zat. Dit resulteerde er wel in dat Paul vd Linden naar de bank is verwezen. Langs de zijlijn werd al gespeculeerd waarom niet Paul en Arjan, of Paul en Frank niet begonnen, "dai deed'n ut ja goud". Maar goed, de trainer zal hier wel een reden voor hebben, ik zal hem de eerst volgende wedstrijd een vragen wat de reden hiervoor was.

Maar goed, de eerste helft was het Veelerveen die beter veldspel liet zien dan Pekelder Boys, maar het steeds op inzet en duelkracht moest afleggen. Ook kon je duidelijk zien dat Veelerveen zich ging aanpassen aan het spel van Pekelder Boys, misschien was het wel ontzag voor de koploper. Maar de beste kansen waren het eerste kwartier zeker voor Veelerveen. Echter het nadeel van een kans is, dat het nog gepromoveerd moet worden tot een doelpunt. Hier heeft Veelerveen toch nog aardig wat moeite mee. In tegenstelling tot Pekelder Boys, welke gemakkelijk scoren. Ook gezien de eerdere uitslagen van Pekelder Boys.

Maar Veelerveen was niet scherp de eerste helft, getuige ook de snelle 0-1 van Pekelder Boys, maar mij geheel onduidelijk is waarom de scheidsrechter deze goal afkeurde. Dus door het oog van de naald gekropen. Later is me verteld dat de scheidsrechter de goal had afgekeurd vanwege dat de bal niet stil lag, en daarom moest worden overgenomen.

Niet veel later was het volgens de scheidsrechter, Frank Pilon, die met een sliding in de 16 meter hands maakte. Dus een penalty. Vanuit het zichtsveld van mij is me niet echt duidelijk wat de exacte reden was. Want Frank ging niet bewust met de hand naar de bal, maar beschermde zijn gezicht ( niet dat dat zou helpen, grapje Frank). Desalniettemin de scheidsrechter had gefloten. Penalty….. Deze werd souverein ingeschoten door Bas Plenter. De keeper zat wel in de goeie hoek, maar niet goed genoeg. Een half uur was gespeeld en Veelerveen kwam op een 0-1 achterstand. Ruststand derhalve 0-1 voor Pekelder Boys.

Rust

In de rust werd onder het genot van een bakje koffie allerleie zaken om en rondom de wedstrijd besproken. De een vond dat Pekelder Boys een counterploeg was, de ander dat Veelerveen een Offday had. Dat Veelerveen met een laatste man moest spelen, dat Veelerveen zich tot de 16 meter moest laten inzakken, dat Veelerveen op de helft van de tegenstander moest gaan voetballen. Dat…… er zoveel veranderd moest worden aan beide teams. Dus een ieder wel benieuwd was wat beide trainers in de rust zouden zeggen en wat er moest gaan gebeuren.

2e helft

Veelerveen had in de rust een wissel toegepast, Martin Boer was in de kleedkamer achtergebleven, Derk-Jan Nijboer was op de vertrouwde linksbuiten positie geposteerd en Rik te Velde werd centrum spits. Best een begrijpelijke wissel van de trainer. Want voorin waren nu 3 snelle jongens, die als ze het op de heupen hebben, elke verdediging kapot kunnen spelen. Veelerveen kwam een stuk feller uit de kleedkamer de 2ehelft, dus volgens de

geleerden zal er wel een donderspeech zijn gegeven door de trainer van Veelerveen. Jonges waren een stuk scherper dan de 1e helft. Na 10 minuten wordt een bal door Pekelder Boys een lange bal gespeeld. Frank Pilon was attent en wou de bal terugspelen naar z'n keeper, echter dit deed hij met de buitenkant schoen, wat alleen voor gevorderden is te realiseren, maar Frank was dusdanig zeker dat hij het ook kon, echter was de bal aan de te korte kant. Waardoor 1 van de snelle spitsen van Pekelder Boys tussen beide kon komen en de bal via de paal bij Martin Schreuder wist te krijgen. Deze stond echter in buitenspel positie, en de grensrechter deed de vlag omhoog, echter scheidsrechter Poort wuifde het vlagsignaal weg en keurde de goal goed. Door deze fout stond ie dus eigenlijk "in de blote kont".

Na 20 minuten werd Merijn te Velde gewisseld voor Tommy de Looze, deze maakte een fitte en scherpe indruk. En dat bleek, kort na de wissel was het Tommy die in de 16 meter van Pekelder Boys werd gevloerd en de scheidsrechter kende wederom een penalty toe.

Tommy voltrok zelf het vonnis en het werd 1-2.

Deze goal deed de trainer van Veelerveen doen besluiten om Paul vd Linden in te brengen  voor Frank Pilon. Paul ging controlerend spelen en Lars van Ravenhorst werd de 4e spits de laatste 15-20 minuten. De opdracht van de trainer was dus duidelijk, gelijkmaker forceren!

Dit resulteerde erin dat het spel op en neer golfde.

Door een hoge voorzet van Derk Jan Nijboer wist Rik te Velde de gelijkmaker in te koppen. De verdediging van Pekelder Boys, als de goed keepende keeper, stonden gebroederlijk te kijken wat er ging gebeuren. Dus ook een persoonlijke faling aan Pekelder Boys zijde.

Na deze gelijkmaker keken de jongens van Veelerveen naar de zijlijn, wat nu!

De trainer van Veelerveen had maar 1 opdracht. "Deurgoan!!! Deurdrukk'n!! 3 punt'n binnhoal'n!!

Of dit de juiste beslissing was? Maar achteraf was de verklaring van de trainer, we kunnen beter gaan aanvallen dan met de kont in eigen 16 meter gaan staan. Dan is het risico groter om een tegengoal te incasseren, denk maar aan Valther Boys uit.

Logisch, maar je laat ook extra ruimte achterin voor de snelle spitsen van Pekelder Boys, hoor ik mezelf denken. Maar goed, het pakte goed uit. De laatste 5- 10 minuten waren heel spannend, beide teams gingen voor de overwinning, dus brachten heel wat spanningen mee. Volgens mij waren er ook een aantal mensen die het niet droog konden houden tot het eind van de wedstrijd.

Conclusie..

De punten zijn gedeeld, een term van vroeger, want dat wil helemaal niet meer.

Maar beide teams hebben een spannende wedstrijd op de mat neergelegd.

Veelerveen had het zich gemakkelijker kunnen maken door in de beginfase 2 van de 4/5 kansen te verzilveren. Echter door het achterblijven van deze verzilveringen maakte het men zich te moeilijk. Maar Veelerveen heeft wel getoond dat men niet van opgeven weet, want terug komen vanuit een 0-2 achterstand naar 2-2 toont wel van enigszins karakter.

Dus petje af, de volgende stap is weer gezet!