Scheidsrechter

Schram, A.

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen zondag moest vv Veelerveen afreizen naar Eext om daar te voetballen tegen de plaatselijk vv.

Toen de spelers het veld op liepen miste ik een aantal vaste waardes.

Dit bleken Lars van Ravenhorst en Tommy de Looze te zijn.

Wie wel weer aanwezig was, was Martin Boer. Die waarschijnlijk weer hersteld was van zijn blessure. Ook Aron Ammersken begon in de basis.

In Veelerveen gingen de geruchten dat  "Wotterkuuk'n" mee zou als 3e wissel.

Deze bleek niet aanwezig te zijn bij de selectie.

De technische staf had met het uitvallen van Lars en Tommy zo weinig mogelijk veranderd in de basiself. Alleen Rik te Velde werd geposteerd op het middenveld. Aron kwam op de plek van Rik te spelen.

De eerste helft was Veelerveen weer sterk aan het voetballen, wisten ook weer kansen te creëren. En kwam op 1-0 in de 18e minuut door een kopbal van Aron Ammersken in de kruising. Gezegd moet worden dat de corner strak werd voorgegeven door Martijn Baas.

0-1 binnen 20 minuten! Goed begin. Eext kwam niet echt aan voetballen toe, wat resulteerde in een paar kleine kansjes, en veel overtredingen door Eext. Wel 5 gele kaarten alleen al in de 1e helft. Maar Veelerveen wist niet echt goed met de, wederom, vele kansen om te gaan. Ruststand derhalve 0-1.

De tweede helft begon rommelig, Eext werd gevaarlijker, hadden iets meer overwicht in het laatste kwartier. Echter de hele grote kansen bleven uit, maar hierover later meer.

Een compleet verschil met de eerste helft. Veelerveen wist de bal niet in bezit te houden.

Waardoor dat er veel foute passes werden gegeven. Door op sommige momenten goed druk te zetten wist Veelerveen een aantal keren de bal te veroveren en zo nog wat kansen te creeeren.

De spits van Eext kreeg in de 2e helft z'n 2e gele kaart. De eerste had hij gekregen voor praten, de 2e ook. Heel dom beste spits van Eext.

De gemoederen liepen steeds hoger op, Eext had het geloof in een gelijkspel.

In de laatste 5 minuten werd het nog spannend ook, Eext kreeg een vrije trap rond de 16 meter van Veelerveen, de speler van Eext wist de bal over de muur te krijgen richting het doel. Maar de bal werd het doel uitgeslagen door Robert Leontew.

Conclusie:

Verdedigend stond het heel goed, zo te zien heeft men in de gaten dat het vooruit verdedigen toch makkelijker is dat het standaard achteruitlopen.

De trainer van Veelerveen moet wel hele goeie stembanden hebben.

Toch lijkt het me voor de trainer wel zaak om te trainen op het benutten van 100% kansen.