Scheidsrechter

Poort, HT

Accommodatie

Onbekend

VVV herstelt zich na nederlaag tegen concurrent uit Boven Pekel (door: Veelerveen)
Nu het voorjaar zich dit weekend alweer voorzichtig aan begon te dienen en enkele heren uit de VVV selectie zich in het verlengde daarvan alweer bronstig in het nachtleven hadden gestort, was het op zondagmiddag de beurt aan de geelhemden om aan te tonen dat zij de vorige week een incidentele nederlaag hadden geleden. Eerherstel moest worden bewerkstelligd tegen een andere concurrent op de ranglijst: Pekelder Boys. Dat er deze middag uiteindelijk een comfortabele 2-5 overwinning voor VVV uitrolde, was mede te danken aan de blessurelast onder welke de gastheren gebukt gingen. De vele kwetsuren leverden de Pek. Boys de afgelopen periode namelijk al redelijk wat puntverlies, zo ook deze middag. De ouverture van de score werd ondanks het voorgenoemde toch verzorgd door de mannen uit Boven Pekela. Na een kleine 10 minuten voetbal was het de mee opgekomen aanvoerder van Pek. Boys die met een wonderbaarlijke treffer vanaf zeker 20 meter de bal binnenkrulde. Toch even een domper voor de geelhemden die nu alweer op achterstand waren gekomen. Dat het deze keer voornamelijk werd verzorgd door een prima bal van de tegenstander in plaats van een fout van de doelman, was een schrale troost. Genoegdoening volgde gelukkig al binnen afzienbare tijd voor VVV. Het was niemand anders dan Tommy de Gun die enkele minuten na de openingstreffer VVV al langszij bracht. Een voorzet van Merijn te Velde kon in eerste instantie niet goed worden verwerkt door Tommy, maar op enigszins fortuinlijke wijze belandde de bal alsnog voor de voeten van De Gun. Op dergelijke momenten zal de afloop u inmiddels wel bekend zijn, aangezien Tommy het vizier weer op scherp had staan vandaag. Om nog even door te oreren over de man die inmiddels alweer op 23 combinatiedoelpunten staat: als Tommy scoort, dan scoort ‘ie vaker. De woorden “alles of niets” gaan me in dit verband iets te ver, maar als we de statistieken erbij pakken valt toch degelijk op te maken dat meneer De Looze over het algemeen géén intikkers, óf er juist direct drie weet te produceren in een tijdspanne van 90 minuten voetbal. Hierover later meer. Dat VVV vanmiddag de overwinning verdiende begon zich na de gelijkmaker langzaam af te tekenen. Het spel van de geelhemden werd beter en met een aantal prima lopende combinaties leek het een kwestie van tijd voordat zij ook in het scoreverloop de overhand zouden pakken. Dat het dan juist een keepersfout moest zijn van de keeper van Pek. Boys deed enigszins afbreuk aan het scenario, maar desalniettemin een verdiende voorsprong op dat moment. Nu de voorsprong voor de geelhemden op het scorebord stond, was het zaak deze verder uit te bouwen en de wedstrijd in een vroegtijdig stadium te beslissen. De mogelijkheden deden zich in het vervolg van de eerste helft wel voor, maar het moest tot 5 minuten voor rust duren vooraleer de marge naar 2 doelpunten werd getild. Het was Rob Müller die over de rechterflank mee opgekomen was en beheerst de doelman van de thuisclub wist te passeren. Wat zich eerder bij de totstandkoming van dit doelpunt afspeelde, mag echter niet onbenoemd blijven. Het was namelijk niemand minder dan onze laatste man Arjan Schortinghuis! U vraagt zich na het lezen van deze laatste zinsnede ongetwijfeld af hoe de beste man zich met dat gevulde lichaam over de middellijn wist te bewegen. Een mirakel voor vriend en vijand – waarschijnlijk ook voor Shorty zelf – maar daarbij moet ook vermeldt worden dat Shorty onderdeel was van een prima opgezette aanval. Shorty werd na een vlotte combinatie gelanceerd over de linkerflank van het veld, had het geluk dat zijn tegenstander onderweg tot liefst driemaal onderuit ging waardoor Shorty uiteindelijk ternauwernood Rob Müller kon bedienen. Na een vroege achterstand en een hele aardige eerste helft floot scheidsrechter Poort – Henk voor intimi – na een goede 50 minuten voetbal voor het rustsignaal. De tweede helft was van een iets minder niveau, maar leverde ondanks dat toch nog een acceptabel niveau op. VVV speelde rustig de bal rond op het veld en zocht gedoseerd de aanval. Het duurde tot aan de 68ste minuut eer de beslissing in de wedstrijd viel. Zoals eerder genoemd scoort topscorer De Looze vaak niet of meerdere keren. Hij was het dan ook die zowel de 1-4 als de 2-5 voor zijn rekening nam deze middag. Om ook Tommy toch eens van de nodige credits te voorzien, moet uw reporter eerlijkheidshalve vermelden dat deze laatste 2 doelpunten op prima wijze werden binnengeschoten. Aangevers bij deze treffers waren respectievelijk Derk-Jan Nieboer en Martijn van den Boom. Tussen deze 2 treffers door sloegen de Pek. Boys ook nog eenmaal toe en hadden in de slotminuten zelfs nog een prima kans op een derde goal. Een overtreding buiten de 16 meter van keeper Leontew werd op onnavolgbare wijze door scheidsrechter Poort gepromoveerd tot strafschop, die verder overigens een aardige wedstrijd floot. Nu overkomt dit “onnavolgbare” scheidsrechter Poort wel vaker, maar dit geheel terzijde. De strafschop op haar beurt werd vervolgens prima gekeerd door keeper Leontew, die daarmee enigszins persoonlijke revanche nam op zijn optreden van een week eerder. Uiteindelijk een prima overwinning voor de equipe van trainer Frans Schmeltzer dus. Enige afbreuk aan de overwinning waren de tegendoelpunten en het feit dat er niet nog vaker doel werd getroffen. Dit laatste brak de geelhemden een week eerder namelijk op waardoor er onnodig werd verloren. Evenwel 3 punten tegen een concurrent op de ranglijst en dankzij het vertoonde spel wederom vertrouwen voor de volgende week als VVV op bezoek mag bij BNC in Finsterwolde. Ook daar maar weer hopen dat Tommy al snel het net weet te vinden…