Veelerveensterweg 28 A
9566PG
VEELERVEEN
tel. 0597-541722

Het eerste competitieduel in de vierde klasse C was meteen een derby. De buurmannen uit Wedde kwamen op bezoek. Na 90 minuten spelen stond er 8-1 op het scorebord. En dat is een droomstart voor ons pas gepromoveerde eerste elftal.

Ons bekeravontuur eindigde vorige week met een forse nederlaag tegen SC Erica (6-2). Aan trainer Boelo Dekker de schone taak om de neuzen de goede kant op te krijgen voor de eerste wedstrijd van de competitie: de derby tegen v.v. Wedde.

Circa 150 toeschouwers kwamen naar het sportpark in Veelerveen. Zij zagen alles behalve een derby. De kaarten waren al vrij gauw geschud. We waren oppermachtig en lieten bij vlagen heel mooie combinaties zien.
In de eerste helft creëerden we dan ook legio kansen, maar de bal wilde maar niet in het doel. Hierbij moeten we niet onvermeld laten, dat de keeper van Wedde Marco Wichers een aantal heel goede reddingen verrichtte.
Na elf minuten was het Vester Spackman die de 1-0 aantekende. Wedde kwam nog weer langszij door een doelpunt van Ezra Abbas. Keeper Thomas Klungel vergiste zich en had het nakijken. Meteen kwam er een antwoord van onze kant door Yannick Kruizinga, die ons weer de voorsprong bezorgde. Kevin Rosevink maakte op slag van rust nog de 3-1.

Na de thee scoorde Jesse Bergman al vrij snel de 4-1, na een fraaie aanval van Veelerveen. Enkele minuten later maakte Jesse ook de 5-1 door een vrije trap raak te schieten. Ook Yannick en Kevin pikten een tweede goal mee. Tim Kampshoff bepaalde de eindstand uiteindelijk op 8-1.

En met deze score pakken we meteen de koppositie in de vierde klasse C. Volgende week gaan we op bezoek bij Heiligerlee, die een 3-0 achterstand tegen Bellingwolde nog wist om te buigen naar een gelijkspel.