Koops , R

Accommodatie

Onbekend

“Tommy De Gun” & “Leo Kroket”
De 9de speelronde in de vierde klasse D stond vandaag in het teken van spits Tommy de Looze. Hij was met drie doelpunten niet alleen van grote waarde voor de geelhemden, maar scoorde ook nog eens zijn honderdste (geregistreerde) treffer in competitieverband. Van harte Tommy, dat er nog maar vele mogen volgen! (Misschien een idee om een DVD’tje uit te brengen? De 100 mooiste intikkers?)

Het bleef op deze regenachtige voetbalmiddag overigens niet bij 3 treffers, er zouden er nog een aantal volgen. Na 90 minuten spelen stond er een klinkende 6-1 overwinning op het scorebord tegen de nummer laatst van de competitie Valther Boys. Het feit dat Valther Boys laatste stond was iets waar zich op voorhand niemand mee bezig hield, het vorige seizoen werd er immers 2 keer verloren van deze opponent en van onderschatting was dan ook absoluut geen sprake. Het begin van de wedstrijd was ondanks dat weer ronduit slap. Het eerste kwartier zag het er niet naar uit dat er uiteindelijk zo ruim gewonnen zou worden. Het omslagpunt kwam na ongeveer een kwartier spelen toen die andere hoofdrolspeler van de dag een van zijn momenten opeiste. Na een handsbal van Robert Sprik in de 16 meter volgde er bij een 0-0 stand een penalty voor de gasten uit Valthe. Het was niemand minder dan Robert Leontew die de penalty klemvast keerde. Vanaf dat moment kwam er het besef bij de thuisploeg dat er toch echt een schepje bij op moest om de puntjes op het eigen sportpark te houden. Er werd dan ook beter gevoetbald, de duels werden weer gewonnen en er ontstonden kansen voor thuisploeg. Het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam overigens wel met het nodige fortuin tot stand. Merijn ter Velde passeerde zijn directe tegenstander, schoot het leer richting de Valther doelman die het in eerste instantie nog wist te keren, ware het niet dat Tommy de Looze op de juiste plek stond om de bal alsnog op Loozeriaanse wijze in het lege doel te werken: 1-0.

Na de openingstreffer ging VVV gestaag verder om de voorsprong uit te breiden. Het duurde dan ook slechts 7 minuten totdat de 2-0 op het wedstrijdformulier ingevuld kon worden. Na een prima steekpass van Rob Muller werd Merijn ter Velde gevonden die op zijn beurt oog in oog met de doelman de 2-0 aantekende.

Na het openingsgeweld brengt dit ons op het volgende memorabele moment in de wedstrijd. Laten we zeggen na 40 minuten voetbal is het Valther Boys dat een vrije trap mag nemen vanaf de zijkant van het veld op de helft van de thuisploeg. Gezien de aanloop van de nemer van deze vrije bal en de manier waarop desbetreffende speler richting het doel van keeper Leontew wijst en roept, lijkt er een gerede kans dat deze het leer ineens het strafschopgebied in zal werken, hopende aldaar een medespeler te vinden welke op zijn beurt tot scoren kan komen. Hiervan kwam echter weinig terecht aangezien keeper Leontew alert was en de bal met een overtuigende brul opving in zijn ietwat gezette, maar altijd betrouwbare handen. Wat er vervolgens gebeurde is uw verslaggever nog altijd niet geheel duidelijk geworden. Er zijn geruchten dat “er iets in de weg zat” (lees: buik). Dat “de bal heet zou zijn geweest”. Dat doelman Leontew “nog enigszins beneveld was van de vorige nacht”.
Vast staat echter wel dat het leer a la Heinz Stuy werd losgelaten en werd binnengewerkt door een alerte Valther Boy. De aansluitingstreffer was geboren: 2-1.

Gelukkig liet de thuisploeg zich niet van de wijs brengen en wist op slag van rust een belangrijke treffer te noteren waardoor er weer een marge van 2 werd gecreëerd. Merijn ter Velde werd weggestuurd richting vijandelijk doel, ging goed door in het duel met zijn tegenstander en bediende vervolgens Tommy de Looze die op geheel aangeboren wijze zijn 99ste treffer optekende.

Na rust was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting het Valther doel. Na 5 minuten spelen was het wederom Merijn ter Velde die zijn directe tegenstander te vlug af was en middels een voorzet Derk-Jan Nieboer vond die op zijn beurt zeer bekwaam afrondde. Na deze vierde Veelerveenster treffer was het verzet uit Valthe definitief gebroken en was er genoeg gelegenheid voor de thuisploeg om de score nog verder uit te breiden. Het duurde tot aan de 70ste minuut toen na een mooie combinatie tussen Rob Muller en Merijn ter Velde eerstgenoemde werd gevloerd in de 16. Een ideale gelegenheid voor de vaste penaltynemer Tommy de Looze om zijn 100ste competitietreffer binnen te werken. En zo geschiedde. Luttele momenten later mocht Tommy bij wijze van publiekswissel de complimenten en het applaus in ontvangst nemen.

Het slotakkoord van deze middag was echter weggelegd voor Harmen Huls, HH voor intimi. Na een vlotte combinatie vanuit het middenveld was het Merijn ter Velde die het overzicht behield en de goed meegelopen HH wist te bedienen. Er waren 2 instanties voor nodig, maar uiteindelijk belandde het leer toch in het net waarmee de eindstand op het scorebord was gekomen: 6-1.

Een mooie overwinning zodoende en revanche voor de verloren punten van vorig jaar tegen de gasten uit Valthe. Volgende week de uitwedstrijd tegen Gasselternijveen. Het zal een verrassing worden wat we daar aantreffen aangezien het al geruime tijd geleden is dat beide teams elkaar in competitieverband zijn tegengekomen…

PS. Tot slot nog een mededeling over de “eigen” gehaktballen: deze werden door onze vaste keurmeester Leo ongeveer net zo hoog gewaardeerd als zijn eigen bijna-vangbal tijdens deze middag: een krappe 5!