Sponsors

De hoofdsponsor van onze club is:

Bericht van een voetballiefhebber: het tweede elftal, start seizoen 2022-2023

20 september 2022 18:00

Daar waar in voorgaande seizoenen alleen de wedstrijdverslagen van het 1e elftal, de Goddelijke Kanaries en de jeugd het clubblad, vulde zal deze voetbalsupporter/ -liefhebber de verrichtingen van het 2e elftal gaan volgen en met u delen. Net als bij de verenigingen uit de omgeving is het 2e vaak een ondergeschoven kindje van een club, met spelers die net niet goed genoeg zijn voor het 1e elftal, met de beloften van de toekomst en met de jeugd (als toekomstige beloften).

Vanuit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er achter de schermen hard gewerkt wordt om van het 2e weer een elftal te maken. Dit seizoen is er gekozen om met een A selectie en B selectie te trainen en te werken en dat werpt zijn vruchten af, want ik heb begrepen dat de trainingsopkomst van de B selectie ongekend is. Elke dinsdag en donderdag zijn er tussen de 10 en 15 spelers aanwezig om te trainen. Daarnaast geven de leiders, Arjan en Gerard, om de beurt trainingen aan de B selectie. Iets wat ik alleen maar kan toejuichen!  Maar vergeet de jeugd niet; Damian, Viggo, Yoël, Mart en Mathijs trainen en spelen hun wedstrijden, niet geheel onverdienstelijk, met het 2e mee. De jeugd heeft de toekomst!!!

Veelerveen 2- Bellingwolde 2

Het seizoen begon met 1-0 overwinning op Bellingwolde 2, waarbij de wedstrijd twee gezichten had. De 1e helft was voor Veelerveen en de 2e helft was voor Bellingwolde, echter werd de wedstrijd beslist door een snelle counter diep in de 2e helft. De kop was eraf…

Bad Nieuweschans 1 – Veelerveen 2

4-0 verlies iets wat geflatteerd, maar duidelijk werd wel dat we te licht waren en een aantal spelers niet thuis gaven, harde en duidelijke les voor de volgende wedstrijd.

Heiligerlee 4 – Veelerveen 2

De 1e bekerwedstrijd. Met het verlies tegen Nieuweschans nog achter in het hoofd, werd er in deze wedstrijd wel goed gevoetbald, druk gezet en inzet getoond. Het resultaat 2-0 winst, (6-0 was qua inzet en spel verdient geweest) maar dan moet de kansen wel benut worden. Iets wat naar later blijkt een terugkerend probleem blijkt te worden!

ST Westerwolde/Veelerveen – Veelerveen 2

Een zaterdagmiddag wedstrijd, waarbij niet iedereen aanwezig was en de jeugd weer van zich liet gelden. Frappant en verontrustend dat onze keeper, die in rust gewisseld werd en andere zaken te regelen had, toch voor 20 mintuten terugkwam. Stan kwam in het veld als spits en hij had welgeteld 20 minuten nodig om 3x te scoren. Dat geeft je toch te denken, een keeper als topscoorder... Uiteindelijk een gezellige middag met de eindstand 3-3.

Veelverveen 2 – ASVB 2

De 2e en tevens laatste bekerwedstrijd, thuis tegen ASVB 2

Vooraf werd ASVB 2 hoog in geschat en was het een onbekende voor het jonge 2 elftal. Echter bleek al gauw dat er leuk meegevoetbald kon worden, echter moeten de kansen wel benut worden. Een oude voetbalwet trad de 1e helft al in werking; als je zelf de kansen niet benut….. Rust 0-1, dankzij een goed uitgevoerde counter waarop Veelerveen geen antwoord had.

2e helft hetzelfde beeld, echter zag je de routine bij ASVB en de conditie bij Veelerveen. Ondanks een aantal goede kansen aan beide kanten was het toch ASVB die corner wist om te zetten tot een doelpunt. Eindstand 0-2.

De competitie staat op punt van beginnen met een uitwedstrijd tegen Muntendam 2, wordt vervolgd…