Zwaarbevochten overwinning op Groen Geel

28 maart 2022 20:45

De mannen van trainer Boelo Dekker hadden gistermiddag een zware kluif aan de elf uit de stad. Middenmoter Groen Geel kwam zelfs twee keer op voorsprong. Maar een ploeg die bovenaan staat, heeft soms het geluk aan zijn zijde. De drie punten bleven alsnog in Veelerveen, eindstand 3-2.

In oktober vorig jaar hadden de we al de grootste moeite met de Stadjers en ook op eigen veld maakten we het onszefl weer heel moeilijk. We speelden aanvankelijk niet goed, waren slordig in de passes en konden elkaar onvoldoende vinden. Het ging gewoon niet.

Groen Geel profiteerde van een fout in de verdediging na een half uur spelen, waardoor we tegen een 0-1 achterstand aankeken. Kort daarop werd Yannick Kruizinga gevloerd in de zestien, waarop een penalty volgde die Jeffry van der Veen benutte: 1-1. Met deze stand gingen we ook de rust in.

Een feller, gretiger Veelerveen werd uit de kleedkamer verwacht, maar dat bleef eerst uit. Pas diep in de tweede helft gooiden we het roer om. Groen Geel was inmiddels op voorsprong gekomen, wederom na slecht verdedigend werk. Swen Wichertjes scoorde de gelijkmaker en in de allerlaatste fase van de wedstrijd maakte Roy Dekker de winnende goal. De ontlading was groot. Na twaalf wedstrijden staan we nog steeds zonder puntenverlies fier bovenaan.

Reinier Edens maakte een mooi fotoverslag.