Voor tweede keer op rij kampioen! - V.V. Veelerveen

Sponsors

De hoofdsponsor van onze club is:

Voor tweede keer op rij kampioen!

18 april 2023 10:15


Na een gelijkspel tegen THOS op Tweede Paasdag misten we nét het kampioenschap. Maar een week later lukte het ons uiteindelijk wel! Voor de tweede keer op rij kampioen. Met de 1-4 overwinning op Gieterveen behaalden we een puntentotaal van 39 uit 16 wedstrijden. En daar kan niemand uit de 4e klasse C meer aankomen.

Veel supporters waren meegereisd naar het Drentse streekdorp Gieterveen. Aan een gelijkspel hadden we tegen Gieterveen genoeg en ook als THOS van Bareveld zou verliezen, konden wij het kampioenschap vieren. 

Maar het moest nog wel even gebeuren. We werden door Gieterveen zelf op scherp gezet via de sociale media. Ze gunden iedereen een feestje, maar niet bij hen. Er was maar antwoord mogelijk: 3 punten! 

We begonnen goed aan de wedstrijd en creëerden meteen een aantal opgelegde kansen. Swen Wichertjes schoot net naast, de pass van Jesse Bergman op Jelle Oost werd ook op een haar na gemist en Yannick Kruizinga schoot een vrije trap op de paal. Gieterveen wist in het eerste kwartier nauwelijks een antwoord op het Veelerveenster offensief. Na een half uur spelen was het dan eindelijk raak! Over links zette Yannick Kruizinga Kevin Rosevink in scoringspositie en die schoot raak: 0-1. 

Daarna wist Gieterveen wel wat meer druk te zetten en werden wij slordiger in de verdediging. Na een misverstand van onze laatste man Alwin Prusen profiteerde Gieterveen van de situatie: 1-1. En dat was ook de ruststand. 

Op zich was er nog niks aan de hand, ook THOS stond nog op 0-0. We moesten het hoofd koel zien te houden en de wedstrijd gecontroleerd uit zien te spelen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Het leek een herhaling van Tweede Paasdag toen we een 2-0 voorsprong tegen THOS weggaven. Gelukkig maakte Swen Wichtertjes een eind aan de onzekerheid. Zijn schot werd van richting veranderd en verdween achter de
doelman van Gieterveen. 

We wisten de voorsprong via Jelle Oost nog uit te breiden naar 1-3 en de ingevallen Jeffry van der Veen maakte een eind aan alle groenwitte illusies: 1-4. En dat was tevens de eindstand.
Kampioen in de vierde klasse C met nog twee wedstrijden te gaan. Een geweldige prestatie en prachtige opsteker voor de club. 

Volgende jaar naar de derde klasse en daar hebben we allemaal heel veel zin in!
Veelerveen_kampioen.jpg

Publiek.jpg

Feest.jpg

KNVB.jpg

Ganzenust.jpg

Met dank aan de fotografen Reinier Edens en Jacob Musch. 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!