Verslag van de wedstrijd Veelerveen 2 - Heiligerlee 3

18 oktober 2022 21:00

De anonieme schrijver van het tweede laat er geen gras over groeien! Ook het verslag van de laatst gespeelde wedstrijd tegen Heiligerlee 3 is alweer ingeleverd.

Veelerveen 2 – Heiligerlee 3

De oplettende lezer zal zich afvragen hoe het kan dat het 2e alweer tegen Heiligerlee moet voetballen! De mannen van het 2e waren voor de beker bij het 4e van Heiligerlee ingedeeld en in de competitie zijn Heiligerlee 2 en 3 de tegenstander. Dit keer voetbalt het 2e echter wel thuis en dat is ook weer eens prettig na een aantal uitwedstrijden.

Tijdens de warming up van de wedstrijd zag ik dat Daan Koolhof weer voetbalminuten ging maken en dat is toch wel heel fijn na de blessure die hij begin vorig seizoen op liep. Na 20 minuten voetballen was de stand van zaken duidelijk. Heiligerlee 3 was de betere ploeg, met een aantal goede individuele spelers maar ook hun samenspel was beduidend beter dan die van de mannen van het 2e.
Dit resulteerde dan ook al in snel in een 2-0 achterstand, alhoewel de passing en het uitverdedigen van Veelerveen ook af en toe ook te wensen overliet. Dit zorgde er voor dat Heiligerlee af en toe wel makkelijk kon voetballen en controle over het middenveld had. Vanuit de Veelerveenzijde waren er wat pogingen tot aanvallen, maar de meeste stranden in schoonheid en door miscommunicatie. Het gevaar van Veelerveen kwam vanuit de counters. Damian kon na een steekpass alleen op de keeper af lopen, echter schoot hij de bal voorlangs. De 2e counter begon als een aanval over rechts, waarna
Jacky de bal door het midden naar links kon spelen waar de inlopende Daan de hoek voor het uitzoeken had en de 1-2 noteerde. Helaas was het Heiligerlee die het laatste woord had in de 1e helft en de 1-3 liet noteren in het boekje van de scheids.

In de 2e helft werden enkele wissels doorgevoerd en dat resulteerde in een beter spelbeeld van de mannen van het 2e. Er was meer controle op het middenveld, er werd scherper verdedigd en de aanvallen waren nauwkeuriger. Dit leidde dan ook tot de 2-3 van Jacky na een aanval over rechts. Echter bleek ook Heiligerlee over de kwaliteiten van het counteren te beschikken en kort na de 2-3 werd het dus ook 2-4. De mannen van het 2e lieten het er niet bij zitten en zochten de aanval weer op. In het veld werd onderling nog van enkele posities gewisseld en dit zorgde voor meer rust achterin en ook op het middenveld, maar nog niet de gewenste controle. De aanvallen werden steeds
gevaarlijker en Jacky en Basjan kregen behoorlijke kansen, echter duurde de afwerking te lang of de keeper of een verdediger van Heiligerlee had alweer de bal. Aan de andere kant werd Heiligerlee nog een aantal keer gevaarlijk maar ook zij strandden op de verdedigers of op de keeper van Veelerveen.
Eindstand 2-4, maar een sterke 2e helft van de mannen van het 2e.

De voetbalsupporter/ -liefhebber