Sponsors

De hoofdsponsor van onze club is:

Dagboek van een Goddelijke Kanarie deel 10

16 oktober 2022 16:15


Een maand geleden was een deel van De Goddelijke Kanaries te vinden aan de boorden van het Ermermeer. Op trainingskamp. Soort van. Heftig was het in alle gevallen. Oordeel zelf.

Dagboek van een Goddelijke Kanarie deel 10
 
15 September 2022, 23:00 uur.
Soms zijn bier, poestanootjes en knakworsten om tien uur in de ochtend lekker, soms niet. Sodeknetter, Lief Dagboek! Het is een tijd geleden, maar ik móet nu echt weer even iets met je delen. We gaan morgen namelijk met een Kanarie of vijftien naar het pittoreske Ermerstrand. Je weet wel, het Ermerstrand, waar onze onbetwiste lijder Hijs van Bier twee jaar geleden bijna, tijdens een vruchteloze waterskipoging, een startsteiger aan diggelen kopte. Met het gebitje vooraan de blauwalg in, skietjes nog keurig op het plateautje. Klassiekertje, ging maar net goed. We schrokken ons een collectieve buikwandcorrectie. En Folcao Penzinho do Nascimento maar lachen, de gladjoekel.
 
Heilige Bototo
Het Ermerstrand is ook de plek, waar onze volbloedindiaan Dominggus Dumiemoroine eerst zonder blikken of blozen als de Heilige Bototo met blote voetjes over het water liep, maar aan het einde, toen hij tot stilstand kwam, bijna ritueel verzoop. Het blijft een onnavolgbaar volkje. Maar het Ermerstrand is natuurlijk vooral de plek waar Kloune Musch, na een nachtje stevig doorhalen, even ongezien zijn territorium dacht te kunnen afbakenen door middel van een stuk of dertien snel op elkaar volgende sloffe winden. Dat mislukte helaas jammerlijk. Het laatste windje was het stadium “slof” al een tijdje gepasseerd en deed hem de spreekwoordelijke das om. Zo verwerd een heel klein stukje Ermerstrand in een oogwenk tot in de eeuwigheid Kloune’s Ermerstront. Laange onderboksem kon in elk geval in de waske. Maar genoeg voor nu. Ik ga naar bed. Morgen is de dag, #zinin!
 
16 September 2022, 16:00 uur.
Terwijl ik nog hard aan het werk ben, stromen de eerste foto’s alweer binnen, Lief Dagboek! Verschil moet er blijkbaar wezen. Onze kwartiermakers Folcao Penzinho do Nascimento, Der Bomber Sauer en Graadje Dekker zijn zo te zien in de hut aangekomen en zitten natuurlijk alweer te zuipen alsof hun levens ervan afhangen. Gerben Zeikstraal is er ook. Hij is voor het eerst mee, maar staat wel meteen met zijn uitgestreken giechel vooraan op de foto. Sommige mensen kennen hun plek ook gewoon niet. Toch? Lief Dagboek? Nog een uur dan gaan Aarswin, Wim, Wubbo en ik ook die kant op. Wordt het pas echt gezellig.
 
16 September 2022, 21:00 uur.
Het gaat hier fantástisch, Lief Dagboek. Bier, gebakken eieren, paprikachips en knakworsten. Meer heeft een Goddelijke Kanarie blijkbaar niet nodig. Intellectuele gesprekken, potje klaverjassen, potje pesten, voetbal op tv, vrouwen (als het goed is) thuis op de bank. Niemand die zeurt, bestelt of klaagt. Behalve Wubbo dan. En René is er gelukkig nog niet. Maar voor de rest leek het de hemel wel, Lief Dagboek! Wel sneu voor Wubbo dat hij alle kaartspelletjes zo kansloos verloor. Structureel gebrek aan talent, dat kan toch haast niet anders? Toeval is logisch, zei Cruijff wel eens. Wubbo mompelde nog iets over een samenzwering, maar dat zou toch veel te ver gaan? Kom op zeg. Hoewel ik die Gerben Zeikstraal, met zijn vileine koorknaapjesglimlach, voor geen millimeter vertrouw. Afijn, welterusten voor straks, Lief Dagboek! Morgen komt ajuinpatser en mestkuikenbobo René Oetdhaaijer langs. Dan zullen de borrelnootjes wel in rap tempo op zijn. Dat gaat meestal met meerdere knuisten tegelijk, namelijk. Tot morgen!
 
17 September 2022, 9:00 uur.
Heilige Bototo allemachtig, Lief Dagboek! Zelden zo’n beroerde nacht meegemaakt. Het voelt alsof ik zojuist rechtstreeks uit een nadampende endeldarm van een uit de kluiten gewassen aan galzuurdiarree lijdende nijlpaard ben gestapt. Of eigenlijk gevlucht. Wat een misselijkmakende dode strontlucht! Tot overmaat van ramp had Wubbo zijn antisnurkbeugel ook nog thuis op het nachtkastje laten liggen. Er waren trouwens wel meer gegadigden voor een dergelijk attribuutje. Na een stuk of tien flesjes bier werken de huigjes bij veel Goddelijke Kanaries blijkbaar niet meer heel enthousiast mee. Een beetje als Folcao bij een scherpe counter van de tegenpartij. Wortelschietend over de schouder kijken en anderen de schuld geven, of erger nog: uitlachen. Maar zelf ingrijpen, ho maar. Nou goed, straks lekker paintballen.
 
17 September 16:00 uur.
Net terug van het paintballen, Lief Dagboek! Was leuk hoor, maar we zaten aan het einde nog wel een beetje in de zenuwen. Onze voorstopper Knars Kaalfkens was namelijk enige tijd zoek. Na wat speur- en belwerk bleek die pseudo Vietcongstrijder op een onbewoond eilandje midden in het Ermermeer te zitten. Was die ééncellige gladiool in het heetst van de paintballstrijd even naar toe gezwommen. Onder water en met een strohalmpje in de mond. Daar Komen De Schutters, twee punt nul. “Who do you think you are kidding mr Hitler?” Aan talent vermoedelijk geen gebrek, maar je kunt nutteloze spelletjes soms ook té serieus nemen. Is het niet, Lief Dagboek? Vanavond weer even een kaartje leggen, maar eerst gaan we barbecueën. René is er ook, dus dat wordt knokken voor een speklap.
 
18 September 2022 16:00
Ik ben alweer een tijdje thuis, Lief Dagboek! Het was natuurlijk weer beregezellig, maar zulke weekenden moeten gewoon ook niet te lang duren, is het wel? Matig voor het bioritme, maar zo mogelijk nog matiger voor de stoelgang. Je knapt er gewoon niet van op. Het was trouwens nog wel best gezellig, gisteravond. Wubbo verloor natuurlijk weer met kaarten. Dat was op zich niet zo bijzonder. Dat die dikke domme Duitse Saue Scheißtrottel van een Bomber Sauer uit het niets een bak paprikachips tegen Wubbo’s linker oorlelletje kwakte was wel heel bijzonder te noemen. Het leek ineens wel een puberaal schoolreisje, Lief Dagboek! Gevalletje groepsdruk in combinatie met een dozijn Hertog Jannetjes, denk ik dan maar. Hoe dan ook, aan Wubbo’s hoofd viel ook niet gek veel meer te slopen. Debiel gedrag van de hoogste orde, was het natuurlijk wel. Het zit er alweer op, Lief Dagboek! Volgende week de Vlagwedder kunstwei in. #45+#Totsnel!
 
Erik Rouppé
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!